Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

ГРУЕВСКИ ДА ОДГОВОРИ ,ДАЛИ РЕАЛНО ГИ УКРАЛЕ ПАРИТЕ И ПРУГАТА БИТОЛА-КРЕМЕНИЦА??

pruga2
Пред ЧЕТИРИ месеци Охридскај обзнани за сите незаконски дејствија околу изградбата на железничката пруга Битола – Кременица.Сите прозивани институции ,до ден денешен не дадоа одговор ,како и на кој чуден начин исчезнаа старите железнички прагови во „Квасара А.Д. Битола“, но и каде завршија старите железни шини од старата пруга? Грантот кој беше  доделен за изградба на пругата ,кога Груевски и ВМРО ДПМНЕ   помпезно најавуваната изградба на железничка пруга Битола-  Кременица од страна на ВМРО ДПМНЕ ,го снема ,како и се друго обично , пруга нема , но и таа стара што ја имаше , повеќе ништо нема, ниту од тоа?!Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Битола Димитриовски , беше единствениот кој даде одговор, дека ВМРО ДПМНЕ постојано биле во инвестиции , што во општина Битола „вриело“ од инвестиции, но секако криминални.Битолчани со право реагираат дека слоганот на ВМРО ДПМНЕ -„Реално“ ,требалом да го променат во „РЕАЛНО Е ДЕКА КРАДИМЕ
Најголемиот европско-Макеоднски проектза изградба на железничка инфраструктура  Битола-Кременица,замина во неповрат.Од изградбата на пруга нема ни буква „П“, но каде заминаа европските пари ,ќе мора да одговорат криминалците од ВМРО ДПМНЕ ,кој беа вклучени во овој проект??
Дали на Миле му текна , да му каже на Груевски дека ја сјебал и пругата::::::??????
prugovpruga2 14484925_1673047216345661_1697549954680850113_n