Број на текстови објавени денес: 78
image003
image003

Градоначалникот (Меница) Бакрачески во предизборна лажна лопатарска еуфорија!!

%d0%b1%d0%b0%d0%ba%d0%b8

Охридскиот градоначалник Никола Паун Бакрачески ветува нови фрлања на лопати во предизбоието, или можеби мора барем формално да ја обработи градоначалничката Меница?!Новата лага на охридскуиот градоначалник Никола Паун Бакрачески е фамозно ветување дека Охрид ќе добие нов современ Конгресен центар, за што во моментов се работи на обезбедување на потребната документација за негова изградба, како и на документацијата за реконструкција на градскиот кеј?? Конгресниот центар наводно ќе бил сместен во населбата Даљан,или поточно на место на некогашното младинско летувалиште „Магнус“.Бакрачески ЛАЖЕ, зошто истиот тој комплекс е предмет на судски спор и не може да биде присилно одземен од сосптвениците.Како што милува Бакрачески да лаже, центарот ќе го градел ЕЛЕМ,во услови кога целосниот енергетски систем во државата е распаднат!? Бакрачески ,моли и се крсти како во ЕЛЕМ , така и во МЕПСО, од кој очекува да му градат катни гаражи ,но и современо охридско пристаниште?? Пустите желби на промашениот охридски градоначалник од 1945 година , па се до денес ,ќе биде запомнет како најнеупешен (Меничен)градоначалник на Охрид.