Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Германија ќе почне со депортација, први на удар над 12.000 Авганистанци

%d0%bc%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%98%d0%b0

Германската Влада планира да депортира 12.500 државјани на Авганистан, и покрај лошата ситуација во нивната земја, пишува денеска весникот „Ноје оснабрукер цајтунг“.

Германскиот весник се повикува на писмен одговор на Владата на прашање од парламентарната група на партијата „Левица“.

Според оценки на Министерството за внатрешни работи, во Германија има околу 247.000 Авганистанци.

Владата во Берлин смета дека безбедноста на овие луѓе ќе им биде гарантирана во големите авганистански градови.