Број на текстови објавени денес: 48
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Германија причина за помал раст на економијата во еврозоната

%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b7%d0%be%d0%bd%d0%b07

Европската служба за статистика потврди дека економијата на еврозоната порасна за 0,3 отсто во третото тримесечје од оваа година во однос на претходниот квартал.

Скромното темпо на стопанскиот раст на 19-члената еврозона, како што наведе Евростат, е последица на успорувањето на економската активност во Германија, чиј раст на БДП е преполовен, на 0,2 отсто во тој период.