Број на текстови објавени денес: 21
image003
image003

ГАЛЕРИЈА: СДСМ СТРУГА СО НИЗА ЧЕСТВУВАЊА ПО ПОВОД 8-НОЕМВРИ ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА СТРУГА

14990978_1138826412821000_5174838554482048221_o

Честит 8-ми Ноември стружани! Смрт на фашизмот – слобода на народот!СДСМ Струга и пратеникот Јован Митрески,денес пред споменикот на револуцијата во Струга со положување на свежо цвејќе им одадоа почит на храбрите партизани ,кој на  на 8 ноември 1944 година, ги положија своите животи во борба против фашистичкиот окупатор , и ја ослободија Струга.