Број на текстови објавени денес: 0
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

ГАЛЕРИЈА-КАКО ИЗГЛЕДА ЛОГОРОТ ЗА ТИВКА СМРТ НА КАЗНЕНАТА ЕКСПЕДИЦИЈА НА ОПШТИНА ОХРИД ВО КОСЕЛ НА БАКРАЧЕСКИ!

kosel13

Дополнителниот заменски министер за информатичко опшество и државна администрација Александар Кирацоски се сретна со градоначалникот на општина Охрид Никола Бакрачески,кој го убедувал Кирацовски дека не знаел воопшто за таканаречената казнена експедиција на државни службеници варботени во општина Охрид ,а кој 4 година се наоѓаат во просториите на поранешната општина Косел.Бакрачески , кој на Кирацоски му кажал дека тој не е партиска личност ,и дека не знаел за казнена експедиција , но за тоа го посочил секретарот на општината Спасевски Димитар.На барање на Кирацовски до Бакрачевски да биде повикан и секретарот Спасевски, Бакрачевски повторно лажел , дека Сапсевски бил на некое си отварање надвор од општината?!

Зошто Бакрачески лаже дека е непартиска личност,кога за цел негов мандат се крсти во ВМРО ДПМНЕ ,а и беше нивни кандидат??

Зошто Бакрачески лаже дека незнаел за „КАЗНЕНАТА ЕКСПЕДИЦИЈА “на државните службеници во Косел,кога скоро 4 години се зборува за истата работа?

Крајно зошто тој како прв човек на општина Охрид ,ја префрла вината на секретарот на општината Спасевски,дека бакрачевски не знаел ,но Спасевски без негова согласност ако извршил такво нешто,ќе го санкционирал ,а вработените од Казнената експедиција во Косел ,ќе биделе вратени до понеделник??

Бакрачески самиот се демантира со сите негови тврдејна ,зошто веднаш по пресконференцијата на Кирацовски, истиот тој веднаш излезе пред општинската зграда во придружба на Спасевски, Рафтовски и Којнаноска !Како се створи Спасевски,доколку не бил тука??

Едно е сигурно , казнената експедиција беше со амнин на Бакрачевски веднаш по неговото устоличување за градоначалник на општина Охрид . Неколку вработени кој беа дел од казнената експедиција ,добија откаазни решенија кој ги потпшишал лично Бакрачески.

Поголем дел од вработените кој беа прајќани во казнената експедиција во логорот во Косел, беа вратени во Охрид , но на нивно место беа прајќани други неистомисленици.Бакрачески може да се парви недоветен колку што сака, но нема оправдување за неговите постапки и иживување врз вработените – државната администрација.Државните административци кој се дел од таканаречената казнена експедиција ,семстени се во објект каде можат да опстанат само глодари и гмизавци.нема вода, нема греење, немаат никакви работни задачи,немаат дури ниту тоалет каде би можеле да обават физиолошки потреби.Според познавачите на приликите ,подобри услови имале затворениците во логорот на нацистот Доктор Менегеле во Аушвиц .Ако таму во Аушвиц стоел натпис „Работата Ослободува“ , во логорот на Бакрачевски,комотно може да се нарече логор на тивка смрт.

Редакцијата дојде до фотографии од логорот на тивката смрт на општина Охрид ,каде е’ сместена казнената експедиција,една фотографија милион зборови.Додатни коментари на приложените фотограии не се потребни!-Кликнете за зголемување на фотографија.

 

kosel14 kosel15 kosel-2 kosel-3 kosel4 kosel5 kosel6 kosel7 kosel8 kosel9 kosel10 kosel11 kosel12 kosel13 kosel-1