Број на текстови објавени денес: 1
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Вработените во ОКТА им го отстапија својот оброк на гладните

donatorski-den-na-okta

Донација на пари и крводарителска акција беа активности на вработените во ОКТА како поддршка на кампањата за борба против гладот „Помислете на нас“ организирана од Црвениот крст на Град Скопје.

Во хуманитарната акција, којашто традиционално ја организираат вработените во компанијата, тие доброволно се откажаа од дневните купони за храна. Собраните средства ги донираа во Црвениот крст на Град Скопје од каде прехранбени продукти ќе се набават и дистрибуираат до семејствата и граѓаните кои се во тешка социјална положба. Во исто време, вработените ја покажаа својата хуманост и преку крводарителска акција која беше организирана во рамки на компанијата.

– Кога имаме хуманитарни активности поттикнати од самите вработени одзивот е секогаш голем. Горди сме на иницијативите кои доброволно ги преземаат нашите вработени и со тоа ја поддржуваат општествено одговорната компонента на компанијата – изјави Марија Ставрева, менаџер за корпоративна општествена одговорност и комуникации во ОКТА.

Компанијата ОКТА заедно со своите вработени, редовно ги спроведува овие донаторски активности како поддршка на глобалната кампања за борба против гладот.