Број на текстови објавени денес: 48
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Во петок на полноќ истекува рокот за доставување на пратеничките листи

DIK

Политичките партии и независните кандидати до петок на полноќ ќе треба да ги достават листите на кандидати за пратеници.

Според календарот на Државната изборна комисија на 11 ноември на полноќ истекува рокот за пријавување. До тогаш ќе трае и увидот во Избирачкиот список, до кога за гласање.

Досега само СДСМ ги утврди комплетните кандидатски листи, а од ДПА информираа за носителите на пратеничките листи.

Изборната кампања почнува на 21 ноември и ќе трае до 9 декември. Предвремените парламентарни избори ќе се одржат на 11 декември.