Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Водафон ја продава фиксната телфонија во Холандија

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%84%d0%be%d0%bd1

Британскиот телекомуникациски гигант Водафон прифати да го продаде секторот за фиксна телефонија во Холандија, Водафон Тулс, на германската фирма Т-Мобајл.

Британската компанија, која е на листата на Лондонската берза, вети дека оваа деловна единица ќе ја продаде до февруари за да добие одобрение од Европската комисија за спојување на „Водафон Холандија” со фирмата Зиго, огранок на холандската фирма Либерти Глобал.