Број на текстови објавени денес: 0
MAZDABaner1
MAZDABaner1Mobile

Внимавајте: Кинескиот лук содржи белило и други токсични хемикалии?

beware-of-chinese-garlic-you-are-most-likely-consuming-bleached-and-chemical-loaded-garlic-from-china-exported-worldwide-here-is-how-to-spot-it

Не е спорно дека лукот е еден од најпопуларните и најздрави производи кој се препорачува како средство за намалување на крвниот притисок, за намалување на холестеролот, па и како превентива и лек за настинка. Но дали некогаш сте се запрашале од каде доаѓа лукот? И што се случува со него од моментот кога ќе бидат извлечени од земјата до моментот кога ќе се најдат на нашите полици?
Доколку не знаете, повеќе од 80 проценти од лукот што се продава ширум светот, доаѓа од Кина и содржи хемикалии со кои се спречува р‘тењето, хемикалии со кои се избелува, и метил бромид со кои се уништуваат сите можни инсекти.

Прочитајте повеќе тука.