Број на текстови објавени денес: 0
DVE-LIRI-Baner6-970x90

ВМРО за Македонија ги поднесе кандидатските листи

%d0%b2%d0%bc%d1%80%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%98%d0%b0

Коалицијата ВМРО за Македонија вечерва до Државната изборна комисија ги достави листите со кандидати за пратеници на предвремените парламентарни избори на 11 декември.

Носител на листата на ВМРО за Македонија во првата изборна едница е Ден Дончев, во втората Љупчо Балковски, а во третата Стојанче Ангелов. Листата во четвртата ИЕ ја предводи Љубчо Георгиевски, во петтата Љубе Бошковски, во шестата Зоран Велковски, а во седмата Стојадин Наумовски