Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

ВМРО ДПМНЕ ОХРИД ГО ЧЕСТИТА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА ОХРИД

lj-arnaudov1

7-ми Ноември е еден од најзначајните датуми во поновата локална историја во градот Охрид, а со тоа и во целокупната Македонска историја. Датум кој претставува симбол на стремежот на вековната макотрпна и пожртвувана борба на нашите предци за достигнување на крајната цел конечно совладување на градот Охрид и Македонија.Од тука наша задача е вечно да го славиме овој датум затоа што само на тој начин ќе го спомнеме историскиот континуитет на вековната борба, ќе ги споменуваме нашите предци-борците за слобода и вечно ќе ги славиме. Вечно нека се слави овој ден како што е вечен и нашиот град Охрид и нашата татковина Македонија.