Број на текстови објавени денес: 71
image003
image003

ВМРО ДПМНЕ ДА НЕ ГО БРАНИ БАКРАЧЕСКИ, ЗОШТО НЕ МОЖЕ ДА ГО СОКРИЈАТ КРИМИНАЛОТ ВО СВОИТЕ РЕДОВИ

mqdefault

Општинскиот комитет на ВМРО ДПМНЕ ,денес експресно се псотави во заштита на нивниот градоначалник на Охрид Никола Бакрачески, без ниту ронка срам и доблест.Каде и кај кого владее амнезија?,треба да одговорат од ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид ??

ОК на ВМРО ДПМНЕ и градоначалникот Никола Бакрачески постанаа дегутантни и смешни со нивните перамнетни квазиреторички изјави за задолженоста на Охрид од како што тие милуваат да се произнесат ,дека потекнуваат од времето на Петревски , кој според нив изнесувале над 50 милиони евра?!Конечно, трагикомично е неспособноста на сегашниот нивни градоначалник да го препишуваат на други, историјата има и бројки и факти кој не се менуваат,а граѓаните се свесни и не забораваат.

Зошто ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид и нивниот градоначалник Никола Бакрачески не излезат јавно и отчетно да ги произнесат следните факти :

1.Јавна објава на завршните сметки на Општина Охрид и Јавните претпријатија за годините , 2012-та ,2013-та година , 2014, и 2015 – та година,пред сите преставници на медиумите ,со што би се ставило крај на шпекулациите со кој перманентно излегува Општина Охрид и ВМРО ДПМНЕ? Од што се плаши Бакрачески и ВМРО ДПМНЕ?дали тоа би значело паѓање на маските за задолженоста ??!!

2.Нека се произнесе ОК на ВМРО ДПМНЕ со факти , што ветуваа во 2013-та година ,а што Бакрачески остварил до денес од серијалот на капитални инвестициони лаги во Охрид ?

3.Што стана со ветувањето на мегаломанскиот комплекс на Субратра Рој?

2.Каде е затвоениот пазар , или го затворивте со најлон кеси?,дали од тука излегувате со теза затворен пазар?!

3.Каде е модерниот скијачки центар и жичари на планината Галичица ?

4.Каде е модерниот Стареки Дом , или можеби ислелувањето на малдите од Охрид ,и остаток на постарата популација го изградивте Охрид во дом за стари лица?!

5.Каде Ви закочи модерниот Авто пат до ГП Свети Наум?

6.Каде Ви залутаа модерните хотели со милиони ѕвезди во комплексот Горица , земјиште кое го продадовте по 1 евро за метар квадратен?

7.Говоревте за превработеност во Општината и Јавните претпријатија во 2013 година ,а додека во меѓу врреме истите ги оптоваривте со додатно над 300 партиски војници!На што се должи промена на тезите?

8.говоревте за Бетонизација на Охрид,зошто тогаш дозволувате изградба на 8 катници во централно градско подрачје?

9. Говоревте во 2013 та година за самоволије со државно земјиште, тогаш како ќе објаснете дека кој ,каде стигна долж обала и пошироко гради дивиградби,кој експресно ги легализирате на државно земјиште??

10.КОЛКУ СЕ НАПЛАТУВАШЕ ЕДНО РАБОТНО МЕСТО ОД СТРАНА НА ЕКС ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВМРО ДПМНЕ ОХРИД АТАНАСКО МИХАИЛОВ ?

11.Има уште многу нешта , но за крај , објаснете ,КАКО Е ВОЗМОЖНО АТАНАСКО МИХАИЛОВ И ДРУГИ ЛИЦА ,ЕКСПРЕСНО ДА ГО ЗБОГАТАТ СВОЕТО ПРИВАТНО КОНТО СО НАД 5.000.000 ЕВРА?Потоа говорете за чесност , морал , етика и останато.

П.С. Колкав е износот на потпишаните меници на Советниците и градоначалникот??

Сашо Денесовски -Охридскај