Број на текстови објавени денес: 39
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

ВМРОВСКИОТ КЛАН СИ ИМА СВОЈА ДРЖАВА , НАРОДОТ СИ ИМА СВОЈ РОБОВЛАДЕТЕЛИ!

grujo stranski sluzbi

Тотален распад на судскиот систем во Р.Македонија,се’ покажа и докажа дека во Македонија единствено нешто што функционира во Судската Власт е судот на партијата на власт ВМРО ДПМНЕ,и тука за судиите ,нема компромис!?

За осум тегли Ајвар ќе завршите во затвор, за 6 милијарди украдени евра од страна на „преродбениците“, тоа било патриотски чин  според судот, тие се невини , за нив е на важност презјумцијата на невиност, за останатиот народ , важат законите на партијата?!

Што да се очекува од судии , који ги поставува и разрешува по нарачка ВМРО ДПМНЕ и ДИУ, по она тефтерчето на Јанкуловска , тука се суспендирани сите закони, отсвем непишаните закони на партијата на власт?!Дното ,е допрено , назад повеќе , нема!?

Во една држава каде нема владеење на правото, лудост би било да има избори, да се оди на избори, зошто повторно , истите тие тефтер судии ќе одлучуваат по приговори за нерегуларности, истите тие судии ќе треба да одлучуваат по нарушителите на изборниот процес, и повторно едно големо ништо ,една голема безнадеш, во една гнила држава ,која стана сопственост на 30-тина криминалци.

Историјата не помни да диктатор замине од власт на фер и регуларни избори,тоа е непоимливо,се знае како завршуваат историски диктаторите и нивната квислигшка служба.

После денешната хумореска во Основен суд Скопје 1, повеќе од јасно е дека власта во спрега со судот нема намера да менува ништо, туку има намера се да тера до бесконечност,за повторно на изборите на 11-ти декември да на маса го имаме сценариото на Милошевич од 95-та година.

Не само што убивале, газеле луѓе , на ред ќе дојдат и нарачанитеубиства,картелот на Груевски нема да остапи од својата империја ,слична на онаа на Земунскиот Клан, токму затоа Груевски си направи ист мегаломански објект како Земунските кумови, и тие на 30.000мкв на Шилерова , овој ,малку поголем ,на 33000мкв!

Како заврши Земунскиот Клан ,добро знаеме, за жал Макеоднскиот Клан и понатака си има своја држава, со сите пропратни системски структури.

Улица му е мајката!

Охридскај