Број на текстови објавени денес: 0
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

(ВИДЕО)АЛЕКСАНДАР ДЕЛОВ ,ДА СИ ЈА ВРАТИМЕ МАКЕДОНИЈА И ОСНОВИТЕ НА ДРЖАВАТА КОЈ НИ ГИ КИДНАПИРАА ЛУДАЦИ.

%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2

Кога и да се спомне името Александар Делов ,првата асоцијација која пајѓа на памет е поврзана со Хидросистемот „Стрежево“ . Хидросистемот „Стрежево“ во Македонија, изграден во 1982 година за наводнување на 20.200 ha од Пелагонија, за водоснабдување на Битола и околината, како и дел од индустријата, како и за потребите на РЕК Битола, за искористување на хидропотенцијалот на водите и за заштита од поплави на дел од Пелагонија.Во далечната 1980 година Томе Делов го направил овој грандиозен капитален објект, неговиот син Александар Делов го надоградил,за што имал и посебна визија. Во текот на неговото директорување со Хидросистемот „Стрежево“, Делов доизгради голем дел од неговите идеи за што иамл и посебна визија. Ацо Делов изврши и порибување на хидороакомулацијата Стрежево , го усовременил и Ски центарот во Нижо Поле со замисла да постане посебна угостителска средина и современ ски центар на Балканот. Но, како и секој паметен и мудар човек ,така и Александар Делов бил маргинизиран од преродбениците од ВМРО ДПМНЕ. Сите идеи за изградба на мали и моќни хидорцентарли во системот Стрежево , биле токму на Александар Делов.Денес, тој се бори да заживее Битола, да престане со Битола ,Охрид, Ресен, Струга , Демир Хисар да владее белата чума и масовното иселување на младите граѓани. Како што ќе напомене Делов , Македонија постана држава на изгубени вредности, држава каде неморалот постанал морална вредност!, држава на изгубени вредности,Проследетеја емисијата со Носителот на листата за 5-та изборна единица од Коалицијата за промени и правда Александар Делов, има, многу нешта што до сега биле табу тема на партијата на власт ВМРО ДПМНЕ и како тоа ја разнебитувале Македонија како држава и македонската нација.