Број на текстови објавени денес: 30
image003
image003

Богоевски: Да се формира канцеларија на полициски омбусман (ВИДЕО)

r35etgr5

Контрола и надзор врз полицијата и полициското работење не фунционира заради тоа што нема политичка волја во структурата на власта, вели граѓанскиот активист Павле Богоевски, кој е кандидат а пратеник на Коалицијата предводена од СДСМ. Тој предага да се формира канцеларија полициски омбусман, каде граѓаните ќе може да ги пријавуваат случаите на полициска злоупотреба.

Го пренесуваме неговото денешно обраќање.