Број на текстови објавени денес: 0

Бејли повика на ненасилна кампања и без заплашувања

%d0%b1%d0%b5%d1%98%d0%bb%d0%b84

Лидерите треба да спроведат кампања без заплашување и насилство и да не креваат политички и меѓуетнички тензии, порача денеска на првиот ден од изборната кампања, американскиот амбасдор во земјава, Џес Бејли.

Тој ги повика граѓаните да го искористат своето демократско право на глас.

„Секој глас се смета. Ги повикуваме сите граѓани да го искористат нивното демократско право да гласаат и да ја определат иднината на својата земја“, додаде Бејли.