Број на текстови објавени денес: 0
MAZDABaner1
MAZDABaner1Mobile

Берта се пресели во Битола

berta

Нилскиот коњ Берта вчера се пресели од скопската во битолската Зоолошка градина.

Ова е резултат на долгогодишната соработка помеѓу двете Зоолошки градини.

Берта е дојдена во СКопје во 2003 година од Белград.