Број на текстови објавени денес: 59
LAKI HOTEL
LAKI HOTEL

Бачев ја предводи листата на НДМ во четворката

%d0%b1%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b22

На само пет минути пред рокот за доставување на кандидатски листи за пратеници, Народното движење за Македонија ги достави своите кандидати до Државната изборна комисија.

Иако тие најавија дека Јанко Бачев ќе биде носител на втората изборна единица, подоцна јавија дека тој се премислил и дека ќе биде носител на четворката, бидејќи сакал да се соочи со лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Заев и Никола Груевски.