Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

Астронаутот Шејн Кимбро гласаше од Вселената

%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%83%d1%82

Американскиот астронаут Шејн Кимбро, кој се наоѓа во Вселената, гласаше на изборите за нов претседател на САД.. Со тоа тој се придружи на традицијата на гласање на космонаути додека претстојуваат над Земјата.

Kимбро се наоѓа во руската вселенска капсула Сојуз од 19 октомври, кога ја почна четиримесечната мисија со уште двајца руски астронаути. Американските астронаути можат да гласаат од Вселената од 1997 година, а првиот кој го искористи ова право беше Дејвид Волф.