Број на текстови објавени денес: 81
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

АЛЕКСАНДАР НИКОЛОВСКИ НА ГОЛЕМА ВРАТА САКА ДА ГО ПОСТАВИ БРАТУЧЕДОТ САШО СТЕФАНОВСКИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА ОХРИД?!

Матни игри во Охридската политичка сцена , но и внатрепартиски превирања во ВМРО ДПМНЕ Охрид. Најголемиот „комунистички“ вмровец Александар Николовски, кој пред нецел месец бил мета на физички напад во еден  познат Охридски ниќен клуб на брегот на Охридското Езеро,каде од страна на незадоволни членови на ВМРО ДПМНЕ изел неколку шамари во тоалет, сака да наметне и свој кандидат за градоначалник на Охрид . Николовски на голема врата сака да го наметне наследникот на Бакрачески на градоначалничката функција. Николовски повторно скроил план за оваа функција во ликот и делото на неговиот прв братучет Сашо Стефановски ,актуелен директор на Фондот за Здравство на Р.М. Стефановски ,како што дознава редакцијата на ОхридСкај, пред неколку дена бил забележан во просториите на Управни служби при СВР Охрид , каде поднесувал документи за промена на жителство од Скопје во Охрид.
Николовски сака да наметне фамилијарен политички бизнис. Покрај ДИВОГРАДБАТА  во елитната населба Свети Стефан , на самата обала на Охридското езеро, Николовски сака да остане пратеник, Атанаско Михаилов актуелен претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ негов најверен посллушник , но и новата негова желба ,братучедот да постане Градоначалник на Охрид (Комплетна фамилија)?!!
Охриде , Среќна Нова 1949-та.
Охридскај