Број на текстови објавени денес: 0
image003
image003

АЛЕКСАНДАР ДЕЛОВ,УСПЕХОТ Е ВО МЛАДИНАТА ,МОРА ДА ЈА ВРАТИМЕ (ГАЛЕРИЈА)

delov

Македонија има префектно успешни и докажани граѓани во својата професија,но за жал политиката на актуелната власт предводена од ВМРО ДПМНЕ , години наназад во Македонија увезува (не)кадри , кој наводно преку барата биле толку многу ценети и успешни,за во Македонија да дојдат да работат за 2000 долари плата?! Такви успешни лица ,за жал нашата дијаспоре не само што не ги познава , туку и се смее на нивниот избор!

Макеоднската интелегенција беше истиснувана од опшетсвеното и бизнис живеење, зошто на партијата на власт најдобро им е кога можат да манипулираат со лица ,кој од како ќе им помине мандатот ,си заминуваат во своите матични држави.

Кога ќе се спомене името на Александар Делов ,како во Макеоднија , така и надвор во светски рамки , веднаш сите го поврзуваат овој успешен човек со Хидро системот „Стрежево“ Битола. Александар Делов е роден во Битола на 07.09.1963  година и е син на таткото на Х.С.“Стрежево“,кој го создаде Томе Делов.

Александар Делов заваршил Градежен факултет во Скопје ,за да во 1996 година во Мастрих -Холандија магистрира на тема Мастер Бизнис администрација.Во својата богата работна биографија Александар Делов се стекнал со низа од сертификати и признанија учествувајчи на најпрестижните светски конференции за вода и градежнишво.Алексаднар Делов 4 години беше и генерален директор на Хидросистемот “Стрежево“ ,период кој беше ренесанса во вообзнова ба системот , а неговите проекти за изградба на алтернативни извори на енергија од водите на Хидросистемот „Стрежево“ и ден денес се дел од развојната програма на оваа претпријатие, но за жал кадрите на ВМРО ДПМНЕ кој го наследија на раководното место не покажа голем интерес за спроведување на проектите ,за кој Делов обезбедил и финасиски грантови. Денес Александар Делов е носител на листат на Коалицијата за промени и правда во Изборната единица Бр.5. тој длабоко е разочаран од масовното иселување на младите од Македонија ,според него таквото нешто мора да прекине и малдите да си се вратат во сопствената држава ,зошто за нивен работен ангажман и да си обезбедат пристоен живот , во Македонија има потенцијал.Според Делов само доколку во Макеоднија се спроведат проектите за алтернативни извори на енергија, но и проектите за развој ан туристичкиот потенцијал на Пелистер и Галицица.

Галерија од богатата научна дејност на Александар Деловdelov direktor-na-hms-strezevo-1999-2003 postavuvanje-na-temel-na-hec-lera2002 prijateli-od-politickiot-zivot-1 prijateli-od-politickiot-zivot-2 prijateli-od-politickiot-zivot rabotno-mesto-vo-sektor-za-razvoj-vo-hms-strezevo1994 sovetuvanje-za-vodostopanstvo-vo-rm-1999 sovetuvanje-za-vodostopanstvo-vo-rm1996