Број на текстови објавени денес: 83
MAZDA-CX3-09.2018
MAZDA-CX3-09.2018-Mobile

Авиокомпанијата „Изи џет“ забележа пад на профитот

%d0%b8%d0%b7%d0%b8-%d1%9f%d0%b5%d1%82

Британскиот нискобуџетен авиопревозник „Изи Џет“ пријави прв пад на профитот во последните шест години и тоа за 28 отсто.

Падот на профитот е резултат на неповолните движења на девизниот курс и мерките кои ги презема компанијата поради одлуката Велика Британија да ја напушти Европската унија.